Nazuerah Azhar

Like A Dream
D'Boss!


Welcome. No expection, no disappointment. An ordinary human fom Earth.
NuNaa | 8Belas | Perak


Stories NuNaa Friends ♥♥


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   

#80 ; A Day With Loves ❤ (Pt 3)

Assalamualaikum,

Maka bermulalah sinetron plastik em entahlah aku rasa nak maki je tapi aku rasa salah jadi aku pun em arghh. Aku serious keliru gila apa masalah mamat ni, sebab aku cakap lain dia cakap lain, aku tanya lain dia jawab lain.

Gini cerita benar dia. Mamat ni cakap dia ada emergency. Okay. Rumah dia kat pantai remis. Dia nak balik pantai remis. Okay. Dia sekarang kat taiping tapi takde kawan dekat taiping. Okay then dia cakap kereta dia takde minyak. Habis. Dia nak isi minyak, takde duit langsung.

So, Syuhaidi tanya aku, ada duit kecik tak. Aku pun terfikir, mungkin ada logiknya, kalau jadi benda yg sama dekat aku aku pun akan buat macam tu kut. Tapi aku pun bukannya bekerja sekarang, so aku ingat nak bagi rm20 je.

"20 ringgit boleh tak bang?"
"Macam nilah dik, adik bagi abg 30, nanti dalam pukul 6 ke 7 ke abg bank in balik dekat adik."
"Tapi.."
"Takpe dik, 30 pun dah cukup."

Aku betul-2 ada 30 ringgit je time tu. Sebab kesian aku pun bagi jelah 30 tu. Sebab apa yg dalam fikiran aku, 'kalau jadi macam ni dekat aku.' Aku sebenarnya was was gila weh. Lagi was-2 dari yg lain. Pejadahnya time tu aku je ada duit. 😳

Since that day, sampai hari ni. Duit aku pergi dan tak kembali.

Here, thankyou to my loves. Thankyou for cheering my day. Even just 10 hours of hanging out. Too many new memories for me, first time pergi sampai Taiping naik moto, naik highway dengan moto, makan sushi king, naik boat itik, kena tipu. Hahah. Thankyou sangat. Eventhough aku pergi sebab hampa yg nak pi. Hampa yg teringin. Mission complete. ♥❤